Seed Capital mkb-financieringsinitiatieven

Mkb-financieringsinitiatieven die van strategisch belang zijn voor het DGGF, maar te jong, klein of riskant voor een investering uit de DGGF-investeringsportefeuille, kunnen steun aanvragen uit dit Seed Capital financieringsprogramma.

Tot aan € 1 miljoen voor innovatieve mkb-financieringsinitiatieven

Om innovatie van financiering van het mkb te stimuleren en de financiële grens te verplaatsen naar onvoldoende bediende mkb-markten, heeft het DGGF een langetermijnprogramma; Seed Capital en Business Development (SC&BD). Dit programma ondersteunt veelbelovende ‘earlys-stage’ mkb-financieringsinitiatieven tot maximaal € 1 miljoen per initiatief.

De SC&BD-faciliteit biedt verschillende instrumenten en diensten aan om uw mkb-financieringsinitiatief te lanceren: startkapitaal, technische assistentie en kostendeling.

... die succesvol de volgende uitdagingen aangaan

De SC&BD-faciliteit is voornamelijk geïnteresseerd in het steunen van initiatieven die door middel van een innovatieve aanpak één of meerdere van de volgende fundamentele uitdagingen van mkb-financiering aangaan:

  • Hoge informatieasymmetrie - de moeilijkheid om toegang te krijgen tot betrouwbare gegevens over prestaties, track records, geldstromen, etc.
  • Gebrek aan onderpand - beperkte mogelijkheid tot gedekte leningen door het ontbreken van geregistreerd onderpand
  • Transactiekosten – hoge transactiekosten vanwege kleine investeringen
  • Beperkte ‘dealflow’ / groeipotentieel – de beperkte ‘dealflow’ en het beperkte groeipotentieel van ondernemers als gevolg van het gebrek aan toegang tot markten en talenten.

De innovatie kan bijvoorbeeld voortborduren op geïntegreerde servicemodellen, geautomatiseerde waardemethoden, financieringsinitiatieven na startkapitaal, P2P/crowd-funding communities, niet-traditionele bronnen van langetermijnfinanciering, slimme samenwerkingen, psychometrie, supply chain modellen, big/lean data initiatieven, etc.

Het DGGF is met name geïnteresseerd in innovatieve, duurzame en schaalbare voorstellen die mkb financiering voor vrouwelijke en jonge ondernemers of ondernemers in fragiele staten mogelijk maken.

Aanmelding & selectieproces

Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om hun pitch en voorstel te delen.

Huidige klanten