PODCAST: Fairphone onderneemt succesvol met eerlijke productieketen en arbeidsomstandigheden

Dit is de laatste aflevering van Grenzeloos Ondernemen in samenwerking met DGGF. In deze aflevering praten we met Noud Tillemans van Fairphone. Noud zorgt dat purpose en profit met elkaar worden gecombineerd om winst te maken.  

In de podcast vertellen Noud (Fairphone) en Tim van Galen (investmentmanager bij DGGF) over de samenwerking tussen beide partijen én hoe de financiering tot stand is gekomen. Daarnaast vertelt Noud de missie van Fairphone.

Noud: "Fairphone is eigenlijk de enige echte telefoon wereldwijd die zowel eerlijk is richting de mens, als richting de planeet. Dat doen we heel breed, dus vanuit materialen die gesourced worden in mijnen. En eerlijke omstandigheden voor de mensen. Zoals voor de mensen in de fabrieken die de telefoon in elkaar zetten, bijvoorbeeld in China. Maar dus ook de telefoon die modulair is. De telefoon is namelijk te repareren waardoor je een hele lage CO2-voetafruk hebt. Hoe langer een telefoon meegaat, hoe beter dat is voor het milieu. Onze telefoon is een van de weinige telefoons wereldwijd die je kan repareren. Bijvoorbeeld het beeldscherm, de batterij en de camera die kunnen we vervangen of repareren. Je telefoon gaat hierdoor langer mee. Wij zorgen ervoor dat je telefoon te repareren is zodat je hem vijf jaar of nog langer kan gebruiken. Daardoor heeft de aankoop van je telefoon minder negatieve impact op het milieu."

U kunt de podcast ook beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Beeld: ©Fairphone

Meer informatie

Wilt u - net als Fairphone - internationaal ondernemen met impact? Met DGGF financiert RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Onze adviseurs helpen u graag met vrijblijvend advies op maat. Mail ons: if@rvo.nl.

Wil je meer podcasts beluisteren?

Bezoek dan de podcastpagina met verhalen over en met de andere ondernemers.