PODCAST: Henk Schouten maakt schoolmaaltijden India voedzamer

Samen met Grenzeloos Ondernemen maakt DGGF podcasts over ondernemersverhalen. In de vierde aflevering van Grenzeloos Ondernemen is Henk Schouten van Community Food Systems en Services (CFSS) te gast. Henk draagt graag zijn steentje bij aan een oplossing van het voedingsprobleem in India.

Via Tempeh Today maakt CFSS tempeh. Deze tempeh wordt onder andere via schoolmaaltijden verspreid.

Henk: "Vroeger had je hier [in Nederland] de schoolmelk. Nu heb je in India de 'midday meal programme'. Op scholen in India wordt iedere dag een maaltijd gegeven. De Indiase overheid heeft vastgesteld hoe die maaltijd eruit moet zien, maar in de praktijk is het zo dat die maaltijden eigenlijk te weinig eiwitten bevat. Er zou 12 gram eiwitten in moeten zitten maar er zit maar 1 gram in. Als ik kan meewerken aan een goed product dat betaalbaar is, dan vind ik dat een mooie bijdrage."

U kunt de podcast ook beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Beeld: ©CFSS

Meer informatie

Wilt u - net als Henk - internationaal ondernemen met impact? Met DGGF financiert RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Onze adviseurs helpen u graag met vrijblijvend advies op maat. Mail ons: if@rvo.nl.

Wilt u meer podcasts beluisteren?

Bezoek dan de podcastpagina met verhalen over en met de andere ondernemers.