PODCAST: Beluister hoe Welmac duurzaam de macadamiamarkt instapt

In 2016 zag het ondernemersgezin van Nick Grooss een kans om in de macadamiamarkt te stappen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar na 1 jaar onderhandelen waren ze eigenaar van een stuk land in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika kan helaas niet iedereen van stroom voorzien, dus zitten sommige delen van het land tijdelijk zonder stroom. Wilt u weten hoe Nick dit probleem heeft opgelost met behulp van DGGF?  Luister dan naar deze podcast!

U kunt de podcast ook beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Wat heeft Welmac met de financiering van DGGF gedaan?

"We hebben een heel zonnepark aangelegd. Om 'load shedding' problemen te omzeilen, wilden we naar een situatie waar we gewoon 'off grid' konden handelen. We hebben nu een systeem aangelegd met accu’s en zonnepanelen die ons nu van alle stroom voorzien die we nodig hebben. Ook om straks deels te kunnen uitbreiden, als ons werk daar steeds groter wordt. We gaan steeds meer hectares aanplanten. Er komen steeds meer 'pumphouses' bij. Er komt een verwerkingsfaciliteit. Al die dingen draaien allemaal op het zonnepark, wat we dankzij deze financiering hebben aangelegd."

©WelMac

Meer informatie

Wilt u - net als Nick - internationaal ondernemen met impact? Met DGGF financiert RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Onze adviseurs helpen u graag met vrijblijvend advies op maat. Mail ons: if@rvo.nl.

Wilt u meer podcast beluisteren?

Bezoek dan de podcastpagina met verhalen over en met de andere ondernemers.