PODCAST: Eerlijke posities voor vrouwen in de mode-industrie

 J LABEL zet zich in voor een eerlijke mode-industrie. Het damesmodemerk combineert duurzaamheid met design. Na een lange zoektocht vonden ze met hulp van RVO een 'goede' fabriek.

Gendergelijkheid is de belangrijkste Sustainable Development Goal voor J LABEL. Wat betekent gendergelijkheid eigenlijk in het dagelijkse leven van het Nederlandse damesmodemerk?

"Dat vrouwen in dit geval dezelfde kans krijgen als mannen. Als je kijkt naar India, dan is het niet vanzelfsprekend dat vrouwen werken. De reden waarom wij produceren in de geselecteerde fabriek, is om het feit dat daar in de hele bedrijfslijn vrouwen werken. Vrouwen op de werkvloer, maar óók in het management. De fabriek is zélfs opgericht door een vrouw."

Wil je weten hoe jij als klein modebedrijf eerlijk kunt produceren? Luister dan naar deze podcast over dit succesvolle modemerk! 

Je kan de podcast ook beluisteren op SpotifyApple Podcast en Google Podcast

Vrouwelijke werknemers in India
Beeld: ©J Label / J Label

Meer informatie

Wilt u - net als Judith en Janneke - internationaal ondernemen met impact? Met DGGF financiert RVO, in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, projecten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Onze adviseurs helpen u graag met vrijblijvend advies op maat. Mail ons: if@rvo.nl.