DGGF ondersteunt de groei van een jonge Palestijnse start-up

Ondanks een uitdagende omgeving, zoals de Palestijnse gebieden, is het Laila en Hussein (33) toch gelukt om hun tech start-up 'RedCrow' te laten groeien tot een succesvolle onderneming. Het bedrijf biedt risico mitigerende oplossingen aan diplomatieke missies, NGO’s en bedrijven, die in het veranderlijke Midden-Oosten werken. Dankzij de bijdrage van DGGF aan het Ibtikar Fund, konden Laila en Hussein hun bedrijf snel uitbreiden en doorgroeien naar andere landen.   

RedCrow oprichters
RedCrow oprichters Hussein en Laila

DGGF zet early-stage financiering op de kaart in het Midden-Oosten

Het Seed Capital & Business Development (SC&BD) programma van het Dutch Good Growth Fund (DGGF) heeft de 'final close' van het Ibtikar Fund ondersteund. Hierdoor kunnen zij het belang van early-stage financiering in het Midden-Oosten op de kaart zetten.

Ook al krijgt de Palestijnse ICT-sector steeds meer erkenning binnen de Palestijnse gebieden en de rest van de wereld, ondernemers kunnen nog altijd moeilijk financiering krijgen. Het Ibtikar Fund zet zich in om de kansen in de sector te vergroten door tech en technologie-gebaseerde bedrijven te ondersteunen, die innovatieve en schaalbare oplossingen bieden.

RedCrow

RedCrow, opgericht door Laila Akel en Hussein Nasser-Eddin, is een van de Tech start-ups, die gefinancierd is door het Ibtikar Fund. RedCrow levert risico mitigerende oplossingen aan diplomatieke missies, NGO’s en bedrijven die in het veranderlijke Midden-Oosten werken. Zij stellen veiligheidsanalyses en alerts op door big data van social media en andere openbare bronnen te gebruiken.

Laila legt uit dat het begin voor RedCrow financieel moeilijk was: "We moesten ons verder ontwikkelen, maar hadden niet de middelen om zo snel te groeien als we wilden." Dankzij de financiering van Ibtikar Fund, konden Laila en Hussein hun bedrijf snel uitbreiden en doorgroeien naar andere landen zoals Jordanië, Egypte, Libanon en Syrië. "De functie van het Ibtikar Fund is van essentieel belang voor het financieren van groeiende start-ups in de Palestijnse gebieden", volgens Laila.  

DGGF impact rapport

Wil je meer weten over hoe DGGF lokaal ondernemerschap stimuleert in opkomende markten? Lees dan het DGGF impact rapport (pdf) (Engels).