Gamechanger in de wereld van het verven van textiel

De textielvervenindustrie is de op een na grootste vervuiler van drinkwater. Fabrieken lozen de chemicaliën, die zij gebruiken bij het verven van (synthetische) stoffen, vaak in open water. De textielindustrie is bezig met het verduurzamen van haar keten. Met 's werelds eerste water- en procesvrije textielverffabriek in Vietnam zet CleanDye een enorme stap voorwaarts.

Nieuws CleanDye fabriek Vietnam

's werelds eerste water- en procesvrije textielvervenfabriek in Vietnam

Revolutionaire nieuwe norm in de textielindustrie

De fabriek van CleanDye bestaat uit machines met 100% water- en proceschemicaliënvrije textielverfoplossing. CleanDye gebruikt koolstofdioxide (CO2) in plaats van traditioneel water als oplosmiddel voor het kleurstofsysteem. Deze machines zijn al in gebruik in Taiwan en Thailand. Ze zijn nu klaar voor grootschalig commercieel gebruik en alom gezien als de nieuwe standaard in de textielvervenindustrie.

Samenwerken in de keten

Verduurzaming en het groener maken van je eigen industrie doe je niet alleen. CleanDye werkt aan een best-in-class supply chain. Voor stofproductie, voorbehandeling en kledingproductie werken ze samen met partners die hun waarden delen. Ook werken ze in overeenstemming met internationaal erkende sociale normen. CleanDye richt zich in eerste instantie op samenwerking met grote Europese retailers die commerciële en betaalbare (sport)kleding op de markt brengen.

Vietnam als primaire locatie van de textielindustrie

De tarieven voor textiel en kleding gaat naar verwachting drastisch omlaag. De buitenlandse investeringen in Vietnam nemen aanzienlijk toe. Dit komt onder andere door de vrijhandelsovereenkomst van de EU met Vietnam en de toenemende Vietnamese export naar de VS en de EU.

De combinatie van de voorziene exportgroei in de komende jaren, scherp geprijsde arbeid en hoogwaardige (polyester) textiel maakt  Vietnam de primaire locatie in de textielindustrie.

DGGF ondertekening CleanDye fabriek in Vietnam

Opening fabriek tijdens economische missie

In april is de CleanDye fabriek feestelijk geopend door minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen, Patrick Lohle, Olaf Lohle en Jeannine Butzelaar van CleanDye en de Nederlandse consul generaal in Ho Chi Minh City Carel Richter.

De pragmatische manier van zakendoen in Vietnam, gericht op samenwerking en partnerschappen, past uitstekend bij onze Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en investeerders. Daarnaast maakt de economische ontwikkeling van Vietnam, de jonge bevolking, politieke stabiliteit en unieke positie in de regio het land aantrekkelijk om in te investeren of zaken mee te doen.

Mede dankzij DGGF expansie in Vietnam

De Nederlandse overheid stimuleert het bedrijfsleven met het uitbreiden van haar kennis en kunde naar ontwikkelingslanden. Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) helpt Nederlandse ondernemers met  ondernemen in ontwikkelingslanden en opkomende markten met een financiering of verzekering tegen kredietrisico’s. Vietnam is een van de landen die in aanmerking komt voor DGGF voor Nederlandse ondernemers.

Ook internationale ambities? Check hier de mogelijkheden: Regelhulp Internationaal Ondernemen
Lees meer over het fonds en de DGGF-landenlijst.