Exporteren NL ondernemers - transactie - fabriek gebotteld water - Kaapverdië

Transactie voor de levering van een Air-to-Water-systeem en een prefab-fabriek voor de productie van gebotteld water door exporteur Rainmaker aan debiteur On Tours uit Kaapverdië. De fabriek bestaat uit een Rainmaker-unit die water uit lucht maakt. Ook wordt een bottelingslijn geleverd om flessen met water te vullen. De fabriek, die net buiten Santa maria op het eiland Sal komt te staan, produceert onder de juiste condities 10.000 liter water per dag. Levering vindt plaats in de haven van Porto da Palmeira, in Kaapverdië.

De transactie draagt bij aan directe en indirecte werkgelegenheid, naar verwachting worden lokaal twaalf extra banen gecreëerd waarvan zes ingevuld door vrouwen. Daarnaast stimuleert het de omzetgroei en zorgt de exporteur voor overdracht van kennis, vaardigheden en technologie aan de afnemer.