Exporteren NL ondernemers - transactie - energykits - Liberia

De transactie betreft de levering van 3.400 'Rural Spark Energy Kits' en het verzorgen van trainingen. Het betreft voornamelijk basiskits voorzien 3 lampen en een radio, daarnaast wordt voor een klein deel energy kits geleverd voorzien van een 32 inch televisie.

De ‘energy kits’ bestaan uit een centrale router met een variabel aantal kleine boxen die energie leveren maar ook kunnen opslaan. De energie wordt opgewekt door één of meer zonnepanelen. De energie kan worden gebruikt om lampen, telefoons, ventilatoren, tv’s en zelfs computers te laten werken. Een eenmaal aangeschaft systeem is eenvoudig modulair uit te breiden, ook in kleine stappen. Gebruikers van de systemen zijn huishoudens en kleine bedrijven. De gebruikers krijgen de mogelijkheid om in termijnen te betalen.