DGGF jeugdmaand: investeren in educatie technologie door Ankur

Voor DGGF is het stimuleren van jongeren belangrijk. Niet alleen door het ondersteunen van door jongeren geleide ondernemingen, maar ook door innovatie in het onderwijs te stimuleren. Een van onze investees die zich hier sterk voor maakt is Ankur Capital, die we ondersteunen via het Ankur Capital Fund I (2017) en Ankur Capital Fund II (2020). Ankur investeert in verschillende MKB-ondernemingen op het gebied van educatie technologie (EdTech). Via deze ondernemingen kunnen jongeren op grotere schaal, in meer afgelegen gebieden en op effectievere manieren onderwijs genieten. Ankur is erg enthousiast over de vooruitzichten van EdTech, vooral om gemotiveerde studenten van verschillende sociale, economische en geografische achtergronden de kans en toegang te geven tot onderwijs van topkwaliteit.

Beeld: ©Josh Talks

Josh Talks: een toegankelijk aanbod van cursussen in media- en taalvaardigheden

Een van de EdTech-ondernemingen waarin Ankur investeert is Josh Talks. Josh Talks is opgericht in 2015 en is een platform ter ontwikkeling van media- en taalvaardigheden dat jongeren wil inspireren, informeren en bijscholen in hun lokale taal. De organisatie maakte haar intrede in interactieve educatieve cursussen door de Josh Skills Android applicatie te lanceren tijdens de Covid-19 pandemie. Op dit moment is de app meer dan 3,2 miljoen keer gedownload sinds de lancering en heeft meer dan 200.000 abonnees. Ook hebben gebruikers in de Josh Talks English Speaking App meer dan 95 miljoen minuten (gelijk aan 180 jaar) besteed aan het oefenen van de Engelse taal. De app heeft meer dan 260.000 leerlingen geholpen om zelfverzekerde Engelse sprekers te worden.

Beeld: ©MyCaptain

MyCaptain: scholing van studenten voor opkomende carrièremogelijkheden

Sinds 2022 ondersteunt Ankur ook MyCaptain. MyCaptain is een multidisciplinair leerplatform dat tot doel heeft studenten te ondersteunen bij het ontdekken van en slagen in toekomstige loopbanen. Ze bieden een reeks live online cursussen in opkomende beroepen, variërend van digitale marketing, UX-design en ondernemerschap tot modefotografie, journalistiek en muziekproductie.

MyCaptain is een platform geworden waar studenten nu rechtstreeks van jonge professionals kunnen leren, nieuwe carrièremogelijkheden kunnen ontdekken en praktische vaardigheden kunnen opbouwen door middel van meer dan 30 cursussen van beginners tot gevorderden. Deze cursussen variëren van het schrijven van content, social media management, modeontwerp tot ondernemerschap en zelfs reclame. Tot nu toe heeft MyCaptain meer dan 150.000 cursisten kunnen trainen, begeleiden en geld laten verdienen, van grote steden als Bangalore tot kleine steden als Guntur in Andhra Pradesh.