COVID-19 ‘Business continuity bootcamps’ voor Entrepreneur Support Organizations (ESOs) en lokale ondernemingen

De huidige crisis creëert een nieuw ondernemingsklimaat. Daardoor zijn Entrepreneur Support Organizations (ESOs) gedwongen om na te denken over de manier waarop zij de ondernemingen in hun klantenbestand nu het beste kunnen ondersteunen. En ook hoe zij zelf om moeten gaan met deze uitdagende en onzekere tijden.

DGGF werkt samen met het African Management Initiative (AMI) en Village Capital (VilCap) aan een 3 maanden durende 'business continuity bootcamp' voor ESOs en lokale ondernemingen in Afrika.

African Management Initiative
Beeld: ©African Management Initiative / African Management Initiative

De bedrijfscontinuïteit van lokale ondernemers ondersteunen

In deze uitdagende tijd is zowel het veiligstellen van de bedrijfscontinuïteit van Entrepreneur Support Organizations (ESOs) als het begeleiden van de ondernemers die zij ondersteunen van essentieel belang. DGGF werkt samen met het African Management Initiative (AMI) en Village Capital (VilCap) aan een virtuele leerervaring in de vorm van een 3 maanden durende 'business continuity bootcamps'.

Een cohort van 30 ESOs en meer dan 600 lokale ondernemingen uit hun klantenbestand zal aan de bootcamp deelnemen. Het programma biedt praktische handvatten en strategieën om ESOs en de ondernemers te helpen om te gaan met de uitdagingen die veroorzaakt worden door de COVID-19 crisis.

'Business continuity bootcamps'

Het doel van de ‘business continuity bootcamp’ is tweeledig:

  1. ESOs ondersteunen in het aanpassen aan de huidige omstandigheden, in het adresseren van de bedreigingen en risico’s voor hun bedrijfsmodellen, en deze crisis weerbaar door te komen en tegelijkertijd zich op een betekenisvolle manier te kunnen blijven inzetten voor lokale ondernemers;
  2. ESOs de middelen geven om de lokale ondernemers in hun klantenbestand te ondersteunen in het doorstaan van de huidige crisis én goed te blijven functioneren in de onzekere toekomst.

De bootcamps richten zich op de volgende specifieke onderwerpen:

  • Het opstellen van een scenarioplanning voor onzekere tijden;
  • Het opstellen van cashflow en liquiditeit prognoses voor onzekere tijden;
  • Het opstellen van een strategie en actieplan om bedrijfscontinuïteit te waarborgen in onzekere tijden.

Meer informatie

De bootcamps beginnen in juli 2020 met een serie webinars. Vervolgens start een periode van drie maanden aan virtuele ondersteuning en interactie, waarbij de ESOs en ondernemers de mogelijkheid krijgen om hun bedrijfscontinuïteit plannen te ontwikkelen, testen, aan te passen, te valideren en toe te passen. Meer informatie is te vinden op de website van AMI.