COVID-19 en milieu-, sociale en integriteitskwesties (ESG)

Door COVID-19 staan we voor  grote uitdagingen.  Bijvoorbeeld de manier waarop we om moeten gaan met milieu-, sociale en integriteitskwesties (ESG).

Het DGGF ESG Expertteam heeft richtlijnen opgesteld om de DGGF-portefeuille te ondersteunen in de aanpak van COVID-gerelateerde ESG risico's. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de meest voorkomende vragen rond ESG en COVID-19.
 

DGGF ESG Guidelines COVID-19
©Dutch Good Growth Fund

ESG-richtlijnen

Er zijn 2 richtlijnen  opgesteld:

  1. Richtlijn 1 (pdf) (Engels) voor financiële instellingen die in mkb hebben geïnvesteerd, die  de bedrijfscontinuïteit niet kunnen garanderen. En mogelijk te maken krijgen met grootschalige ontslagen en faillissement. Het is belangrijk dat mkb internationale normen volgen bij het nemen van deze cruciale beslissingen.
  2. Richtlijn 2 (pdf) (Engels) voor financiële instellingen die in mkb hebben geïnvesteerd  die worden geconfronteerd met grote operationele druk. Dit omvat voorbeelden van hoe mkb's risico's kunnen beheren. Variërend van gezondheid en veiligheid op het werk en voor klanten tot bestrijding van vervuiling en problemen met de bedrijfsintegriteit.

Heeft u vragen?

We erkennen de enorme impact die deze crisis kan hebben op het mkb. We hopen dat deze richtlijnen enige steun bieden bij het verantwoord omgaan met ESG en zakelijke uitdagingen.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via dggf@nl.pwc.com.