DGGF lanceert nieuw 'Closing the Gaps' rapport

DGGF lanceert 'Closing the Gaps': een onderzoek naar mogelijkheden tot het verstrekken van financiering aan de ‘missing middle’ in opkomende markten.

Kleine en groeiende bedrijven (SGB's) zijn van cruciaal belang voor inclusieve groei in opkomende markten. In oktober 2018 is een onderzoek naar 'Enterprise Segmentation' gepubliceerd. In dit nieuwe rapport ontdekt u 5 manieren om SGB's in opkomende markten te financieren.

Het rapport is tot stand gekomen in opdracht van DGGF samen met het Omidyar Network, Argidius Foundation en Small Foundation namens de Collaborative for Frontier Finance.

Closing the gaps - Finance pathways for serving the missing middles

Kleine en groeiende bedrijven (SGB's)

SGB's zijn cruciale factoren voor het stimuleren van inclusieve groei in opkomende markten. Deze bedrijven zijn in alle sectoren van de economie te vinden en richten zich op vaak achtergestelde markten. Bovendien zorgen ze voor werkgelegenheid in de markten die grotere bedrijven niet kunnen bedienen of over het hoofd zien. SGB's hebben een breed scala aan verschillende bedrijfsmodellen en onvervulde financieringsbehoeften.

Verstrekken van financiering aan SGB’s

Dit rapport identificeert alternatieve benaderingen of routes voor het verstrekken van financiering aan SGB’s. Deze financiering voldoet aan de uiteenlopende behoeften van elk SGB-segment en investeerder. Het onderzoek belicht ook hoe stakeholders in deze ecosystemen belangrijke stappen kunnen nemen om via deze routes SGB’s te financieren. Daarnaast worden nieuw opkomende stakeholders belicht die de financieringstekorten binnen elk SGB-segment aan kunnen vullen.

Lees het volledige rapport of de managementsamenvatting (beide Engels).