DGGF publiceert het onderzoek naar opschaling van toegang tot financiering voor early-stage ondernemingen

Met genoegen presenteert het Dutch Good Growth Fund (DGGF) zijn nieuwste rapport– het onderzoek over “Scaling Access to Finance for Early-Stage Enterprises in Emerging Markets: Lessons from the Field”. Het rapport is het resultaat van een uitgebreid onderzoek uitgevoerd door DGGF met de steun van consultants, experts, field-builders, investeerders en andere lokale en internationale stakeholders. Het rapport onderzoekt hoe de schaalbaarheid en levensvatbaarheid van early-stage financiering in opkomende markten kan worden verbeterd, waardoor de behoefte aan filantropisch kapitaal en subsidies aan lokale financieringsverstrekkers en steun aan early-stage ondernemingen wordt verminderd.

Study on scaling acces to finance for early-stage enterprises

Reikwijdte van de studie

In deze studie hebben we ons gericht op de uitdaging van het financieren van early-stage bedrijven die zich in een pre-omzet fase, omzetfase of een pre-winstfase bevinden, maar hebben aangetoond dat ze zowel bestaansrecht in de markt als groeimogelijkheden hebben en de investeringen willen verhogen naar tussen de USD ~10.000 en USD ~500.000. Om te onderzoeken hoe de schaalbaarheid en levensvatbaarheid van het verstrekken van early-stage financiering kan worden verbeterd, hebben we met een brede blik op het veld de “archetypen van early-stage financiering” gedefinieerd als focus voor het rapport en deze vervolgens geprioriteerd. We selecteerden de drie belangrijkste “archetypische” modellen - business accelerators, business angel-netwerken en early-stage venture capital-fondsen, evenals een bredere categorie van aanvullende niet-traditionele schuldopties.
 

Analyse van archetypen early-stage financiering en bevindingen

Het rapport verkent de gemeenschappelijke kenmerken, relevantie en ontwikkelingsimpact van early-stage ondernemingen binnen de context van dit onderzoek. De verkenning wordt gevolgd door een analyse van de belangrijkste financieringsuitdagingen waarmee deze early-stage ondernemingen worden geconfronteerd en hoe het specifieke ecosysteem van invloed is op de relevantie, optimale aanpak en effectiviteit van de financieringsopties bij de geselecteerde financiële intermediairs die in het rapport worden besproken.

Vier categorieën van financieringsopties - drie belangrijke (op equity gebaseerde) archetype-modellen en aanvullende niet-traditionele schuldmodellen - worden besproken in het rapport, inclusief operationele kenmerken, bedrijfsmodellen en factoren die bijdragen aan het falen of succes van elk van de archetypen. In het hele rapport ligt de nadruk op de rol van elk van de archetypen in hun operationele ecosysteem, inclusief hoe ze op elkaar reageren in het betreffende ecosysteem.

Het rapport eindigt met conclusies en biedt een reeks uitvoerbare aanbevelingen over hoe de levensvatbaarheid en schaalbaarheid van early-stage financieringen van bedrijfsfinancieringen in opkomende markten verbeterd kunnen worden.
 

Webinar

Neem deel aan het webinar met het DGGF en Collaborative for Frontier Finance (CFF).  Het DGGF nodigt experts en partners uit voor dit webinar, waar we officieel de bevindingen van het rapport “Scaling Access to Finance for Early-Stage Enterprises in Emerging Markets: Lessons from the Field” presenteren.

Wanneer: dinsdag 29 januari 2019, 15.00 uur CET (14.00 uur GMT)

Waar: Registreer voor de webinar

Contact: Voor meer informatie neem contact op met Karina Avakyan, kavakyan@triplejump.eu

Lees het Early-stage Finance Rapport (Engels) (inclusief de managementsamenvatting)