Publicatie studie mezzanine-financiering small cap mkb'ers in opkomende markten

In de zoektocht naar nieuwe modellen om risicokapitaal te verstrekken, levert mezzanine-financiering, een uniek product dat elementen van traditionele Private Equity en schuldfinanciering combineert, een aanvullende optie in het mkb-financieringsecosysteem voor de 'missing middle'.

Omdat mezzanine-financiering een relatief jong en vrij complex segment in de wereld van impact investeren is, geef dit onderzoek meer inzicht in de specificaties (en complicaties) en diversiteit ervan. Dit is cruciaal om zowel fondsbeheerders als investeerders te prikkelen innovatief te denken zodat producten kunnen worden verbeterd en modellen kunnen worden opgeschaald.

Deze studie 'Nieuwe invalshoeken van de financiering van small cap mkb'ers in opkomende markten: het argument voor mezzanine-financiering' is de eerste in haar soort en vormt een eerste stap om ‘small cap’ mezzanine mkb-financiering uit te bouwen tot een zelfstandige beleggingscategorie.