DGGF sluit derde investering in India door verbintenis met Omnivore Fund II

DGGF investeert in Omnivore Fund II, welke haar eerste ‘closing’ heeft gehad in het eerste kwartaal van 2018. Omnivore is uniek in haar focus op ‘early stage’ investeringen in technologische agri- en food bedrijven.

De aard van de ondersteunde technologieën is innovatief en kan bijdragen aan het creëren van nieuwe manieren om uitdagingen van de agrarische sector en kleinschalige boeren in India aan te gaan.

Naar verwachting zal het fonds bijdragen aan banencreatie, direct voor de bedrijven waarin zij investeert en indirect op het niveau van leveranciers. Omnivore verwacht kennisoverdracht aan al haar portofolio-bedrijven door steunmaatregelen in HR management, governance, strategie en door toegang tot de markt.

Katalysator

Volgens Mark Kahn en Jinesh Shah, oprichtende partners van Omnivore: “DGGF was één van de eerste internationale investeerders die zich verbond aan Omnivore en heeft geholpen met de voorbereiding om andere internationale Limited Partners binnen te halen. DGGF heeft actief bijgedragen aan het verfijnen van onze investeringsaanpak en het verbeteren van ons rapportage proces. De aanwezigheid van DGGF in de eerste ‘closing’ van Omnivore Fund II heeft absoluut als katalysator gewerkt.”