DGGF ondersteunt uitgave met bevindingen fase I van UEEI door ANDE

Het rapport brengt het ecosysteem in kaart en geeft aanbevelingen voor het verhelpen van groeibeperkingen voor ondernemers in Kampala en Gulu.

Het Aspen Network of Development Entrepreneurs (ANDE) heeft samen met het Centre Development Alternatives, Enterprise Uganda en Koltai & Company de bevindingen gepresenteerd van fase I van het Uganda Entrepreneurial Ecosystem Initiative (UEEI). Het initiatief streeft ernaar ondernemerschap in Oeganda te versterken. Oeganda is namelijk het meest ondernemende land ter wereld volgens de Global Entrepreneurship Monitor maar ook een land dat vele uitdagingen biedt aan eigenaren van kleine bedrijven. DGGF heeft het Uganda Entrepreneurial Ecosystem Initiative samen met Argidius Foundation en Small Foundation ondersteund.

Uganda Entrepreneurial Ecosystem Initiative phase 1

Belangrijkste bevindingen

Het rapport dat op 28 november 2018 werd vrijgegeven, geeft een diepgaand overzicht van de ecosystemen van ondernemerschap in 2 belangrijke gebieden - Kampala en Gulu, en heeft de volgende bevindingen geïdentificeerd.

  • Informaliteit en slecht op elkaar afgestemde fiscale prikkels beperken het ondernemerschap.
  • Het katalyseren van investeringen in kleine- en groeiende bedrijven is de sleutel om Oegandees ondernemerschap vooruit te helpen.
  • Business development services hebben het potentieel om ecosystemen een kickstart te geven, met name in Gulu.

Momenteel wordt gewerkt aan fase II van het initiatief, welke de planning- en implementatiefase omvat om de blijvende beperkingen van het ecosysteem aan te pakken die in het rapport werden geïdentificeerd.

Meer informatie