DGGF ondersteunt de lancering van Bangladesh’s eerste Business Angel Netwerk

DGGF ondersteunt Aavishkaar bij het oprichten van Bangladesh’s eerste business angel netwerk ‘Bangladesh Angels’.  Het netwerk is gelanceerd op 4 oktober 2018 in Dhaka, met Harry Verweij, de Nederlandse Ambassadeur in Bangladesh die het openingswoord verzorgde. ‘Bangladesh Angels’ streeft erna een belangrijke rol te spelen in het financieringsecosysteem voor start-ups, door Business Angels te verbinden met (startende) ondernemers. Het netwerk zal geschikte ondernemingen identificeren en deze ondersteunen bij het aantrekken en bemiddelen van financiering.
 

Sleutelrol

De Business Angels, veelal zelf ervaren ondernemers, zijn belangrijke partners voor startende bedrijven met beperkte toegang tot traditionele financierders, zoals banken. Business Angels spelen een sleutelrol in dit segment door het verstrekken van risicokapitaal, gebruik te maken flexibele investeringsvormen, en door hun ondernemerskennis en eigen ervaring in te zetten bij het begeleiden van jonge en groeiende bedrijven.

Lees het volledige artikel (Engels) over de lancering op Future Startup website.

Vind meer informatie over de Bangladesh Angels op hun website.