Dutch Good Growth Fund helpt bij de productie van duurzame Colombiaanse koffie

De Nederlandse onderneming Kinti Coffee werkt samen met Asprounión, een sociale koffieboerenfederatie om het welzijn van de koffieboerengemeenschap te ondersteunen en te verbeteren. Hierbij wordt kennis en kunde ingezet om duurzame koffie te produceren en te exporteren uit een van de armste regio’s in Colombia. Financiering uit het Dutch Good Growth Fund (DGGF) helpt de ondernemer Fair Trade koffie te produceren en kennis en kunde van de lokale boerengemeenschap te vergroten. Via de zogenaamde Technische Assistentie van DGGF kan Kinti Coffee onder andere 2 containers groene bonen aanschaffen.
 

Koffie met smaak

Het marktaandeel van koffiepads neemt af, terwijl bonen, cups en filterkoffie sterk in de lift zitten.  Dat is positief voor het businessmodel van Kinti Coffee. Dit bedrijf verkoopt hoge kwaliteit gebrande, specialty koffie onder eigen label, private label en onder het label van de boerencoöperatie (La Jacoba). Kinti Coffee heeft gekozen om te werken met een vooruitstrevende boerenfederatie in Colombia, die ze in 2016 hebben leren kennen via het exportpromotieprogramma van het Centrum tot Bevordering van de import uit ontwikkelingslanden (CBI). Kinti Coffee en Asprounión willen via dit DGGF TA-project winstgevende, inclusieve handel realiseren mét een positieve impact op de gehele koffieketen.

Start of DGGF TA  for Kinti coffee at embassy

Vermindering van armoede

Samen met de koffiefederatie in Colombia slaat Kinti Coffee de handen in een, om te zorgen dat de boerengemeenschap een leefbaar inkomen kan verdienen.  Colombia is namelijk één van de landen met de grootste inkomensongelijkheid ter wereld en Nariño is één van de armste bestuursregio’s van het land. Door het betalen van een eerlijke prijs en de investeringen in kennis, innovatie en materiaal en door het openen van internationale markten, doet de Nederlandse onderneming een duit in het zakje om de inkomensgroei in dit ex-conflictgebied te vergroten.
 

Meer banen

Door de handel in koffie te bevorderen worden nieuwe banen gecreëerd en ontstaan er een gunstig sociaal-economische impuls voor de regio. Kinti Coffee biedt boeren opleidingen aan die hun kennis over koffie vergroot. Colombia kent een veranderende traditie als het gaat om koffie drinken, beetje bij beetje is er meer een barista-cultuur die hoogwaardige koffie waardeert. Kinti Coffee wil bijdragen door boeren zodanig op te leiden dat zij niet alleen koffie verbouwen, maar ook door ervoor te zorgen dat de boeren marktkansen kunnen benutten en daarmee lokale banen creëren.
Het Dutch Good Growth Fund helpt Kinti Coffee bij de eerste fase van commerciële handel zodat zij sneller kan opschalen. Kunt u bij het rondkrijgen van de financiering ook wel wat hulp gebruiken? Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) helpt u graag verder www.dggf.nl. DGGF is een financieringsinstrument van het ministerie van Buitenlandse Zaken, bedoeld voor ondernemers die impact willen realiseren in ontwikkelingslanden en opkomende markten.