DGGF stimuleert private sector ontwikkeling in Afghanistan

DGGF – Investeringsfondsen lokaal mkb – is een voorloper op het gebied van investeren in opkomende markten, waar nog relatief weinig internationale investeerders actief zijn. Met de investering in InFrontier, heeft DGGF in 2016 de lancering van het eerste private equity fonds voor mkb ondersteund, dat ter plaatse in Afghanistan aanwezig is.

"DGGF kwam in de eerste closing van het fonds, wat ons heeft geholpen om het fonds op te zetten, van start te gaan en vervolgens ook additionele investeerders binnen te halen," vertellen oprichters van InFrontier, Felix von Schubert en Benj Conway. 

DGGF investeringsfonds InFrontier nieuws

DGGF als katalysator voor investeringen in opkomende markten

Het was een hele uitdaging om het 'Afghanistan'-fonds op te zetten gezien de negatieve vooroordelen van de markt. Felix von Schubert en Benj Conway, oprichters van InFrontier leggen uit: "Het hielp wel dat we een succesvol track record van 'deal by deal'-investeringen in Afghanistan konden aantonen voorafgaand aan de oprichting van het fonds. DGGF kwam in de eerste closing van het fonds, wat ons heeft geholpen om het fonds op te zetten, van start te gaan en vervolgens ook additionele investeerders binnen te halen."

Het doel van InFrontier is om te laten zien dat commerciële investeringen in opkomende markten mogelijk zijn en op een duurzame manier bijdragen aan economische ontwikkeling in sommige van de meest uitdagende landen, zoals Afghanistan. Zij geloven dat investeerders kunnen profiteren van een van de meest moderne reguleringen voor investeringen, vrij verkeer van kapitaal en een jonge generatie ondernemers, waarvan velen in het buitenland zijn opgeleid. In deze transactie heeft DGGF een belangrijke rol gespeeld door het InFrontier mogelijk te maken de minimale fondsomvang van het Afghanistan-fonds te bereiken. Samen met CDC Group, een ontwikkelingsfinancieringsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk, kon DGGF aantonen dat investeren in de Afghaanse markt mogelijk is met als doel kapitaal van andere bronnen aan te trekken, waardoor meer lokale banen gecreëerd worden. 

Jeugdwerkgelegenheid in Afghanistan creëren

InFrontier voorziet snelgroeiend mkb van hoognodig kapitaal en belangrijke kennisoverdracht, wat cruciaal is voor succes in de Afghaanse context. Deze mkb’ers zullen naar verwachting nieuwe werkgelegenheid creëren voor veelal jongeren (ongeveer 320 banen). "De investering van InFrontier heeft ons geholpen om onze saffraan business te laten groeien, een nieuw komijn product te lanceren in 2019, en tot slot kruiden te promoten als 'positieve kracht'," vertelt Keith Alaniz, medeoprichter en CEO van Rumi Spice. Een van de ondernemingen die financiering heeft ontvangen van InFrontier.

DGGF impact rapport

Wil je meer weten over hoe DGGF lokaal ondernemerschap stimuleert in opkomende markten? Lees dan het recent gepubliceerde DGGF impact rapport.