DGGF viert Internationale Vrouwendag

De Seed Capital en Business Development (SC&BD) faciliteit van DGGF zet Innov’Up met Internationale Vrouwendag in de schijnwerpers aangezien we de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen vieren. Innov’Up is de allereerste business incubator voor vrouwen in Togo en wordt ondersteund door de Federation of Business Women and Entrepreneurs of Togo (FEBWE TOGO).

De rol van vrouwen in de Togolese economie

Vrouwen leveren een belangrijke bijdrage aan de Togolese economie. Zij zijn verantwoordelijk voor 46% van het bbp maar vertegenwoordigen maar liefst 70% van de informele sector. Innov’Up is opgezet om deze aanzienlijke verschillen aan te pakken door vrouwelijke ondernemers te ondersteunen bij het formaliseren en laten groeien van hun ondernemingen.
 

Zoals blijkt uit de studie van DGGF: #ClosingTheGapTogo, is het ondernemersecosysteem in Togo nog in opkomst. Er is bijvoorbeeld een schaarste aan financiële en niet-financiële diensten die beschikbaar zijn voor lokale ondernemers. Gedurende de samenwerking tussen DGGF en Innov’Up zijn er 70 vrouwen geholpen bij het opstarten van hun bedrijf in Togo. Tevens heeft Innov’up duizenden vrouwen getraind in verschillende aspecten van ondernemerschap.

Beeld: ©Foto: Innov’Up

Innov’up’s recente succes in de mode-industrie

Onlangs is Innov’up een partnerschap aangegaan met het Nederlandse textielbedrijf Vlisco. Het Vlisco Fashion Fund ondersteunt opkomende ontwerpers en modeontwerpers bij het ontwikkelen van een carrière in de mode-industrie. Door kennis, expertise en toegang tot haar brede netwerk te delen, streeft Vlisco ernaar veelbelovende ondernemers te helpen om hun eigen modemerken te bouwen in West- en Centraal-Afrika.

Als opmaat naar de lancering van de Vlisco Fashion Fund 2019-competitie, werd Innov’up door Vlisco gevraagd om stylisten te trainen in het ontwikkelen van bedrijfsplannen. 78 geselecteerde stylisten en ontwerpers zijn getraind en hebben gepitcht voor het Vlisco Fashion Fund waardoor ze hun zichtbaarheid op de nationale en internationale markten hebben vergroot.

In hun kracht zetten van vrouwen in Togo

Gezien de economische en sociale implicaties van de informele sector in Togo, is het bouwen van een duurzaam incubatieaanbod een echte kans om kritische economische kansen te benutten. Tegelijkertijd stelt het vrouwen in staat om bedrijven te laten groeien en banen te creëren. De ondersteuning door de SC&BD-faciliteit helpt bij het ontwikkelen van een ecosysteem dat meer geschikt is voor lokale ondernemers.

Beeld: ©Foto: Innov’Up