De vrouwelijke ondernemers die de reproductieve gezondheid bevorderen in Ivoorkust

Op 8 juli 2019 ontmoette Raïssa Marteaux, plaatsvervangend hoofd van de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Ivoorkust en Nouss Bih, investeringsmanager voor Investisseurs et Partenaires (I&P), dr. Myriam Kadio-Morokro Brou, de oprichtster van PROCRÉA.
 

Photo I&P
Beeld: ©Nouss Bih

Koploper in medisch ondersteunde voortplanting

I&P Afrique Entrepreneurs II (IPAE 2) is een van de meest recente investeerders die DGGF- Investeringsfondsen lokaal MKB- financiert. PROCRÉA, een recente IPAE2-investering, werd in 2006 opgericht op initiatief van dr. Myriam Kadio-Morokro Brou, hoofdpromotor en CEO, en professor Marie-Laure Hauhouot Attoumgbré, co-promotor, beiden erkende experts in Ivoorkust op het gebied van biologie en reproductieve wetenschappen. De kliniek is gespecialiseerd op het gebied van reproductieve gezondheid en is in Ivoorkust de koploper in medisch ondersteunde voortplanting (MOV), een techniek waarmee mensen die problemen hebben met het krijgen van een kind, succesvol kunnen bevallen. Het aanbod van PROCRÉA heeft ook betrekking op de gezondheid van moeder en kind, inclusief obstetrische gynaecologie, neonatologie (pasgeboren gezondheid) en kindergeneeskunde. Het project van PROCRÉA is het bouwen van een nieuwe ultramoderne kliniek om zijn activiteiten uit te breiden en zijn positie als leidend centrum voor de gezondheid van moeder en kind en MOV in Ivoorkust en de verdere regio te consolideren.
 

PROCRÉA's expertise

Het bezoek begon met een vergadering, waarin dr. Kadio-Morokro het team, de huidige activiteiten van de kliniek en haar ambities presenteerde met het nieuwe project. Het was inspirerend om de passie en toewijding te zien waarmee dr. Kadio-Morokro en haar team de kliniek hebben laten groeien. Het hoogtepunt was het zien van de tientallen baby’s als resultaat van jarenlang hard werken. Daarnaast werd een korte film over het architecturale project vertoond, gevolgd door een bezoek aan de faciliteiten, met een speciale nadruk op het MOV-lab, waarmee de omvang van PROCRÉA's expertise kon worden benadrukt.