Vrouwelijke ondernemers werken samen aan hun onderneming in Cambodja

De Seed Capital & Business Development (SC&BD)-faciliteit van DGGF ondersteunt Support Her Enterprise (SHE) Investments om hun acceleration en incubation-programma in Cambodja uit te breiden. SHE Investments is een incubator in Phnom Penh en gelanceerd in 2015. Het team van SHE Investments ondersteunt vrouwelijke ondernemers om te groeien van micro- naar kleine bedrijven en van de informele naar de formele sector.

DGGF SHE
Beeld: ©SHE Investments

Ondersteuning van de SHE Investments incubator

Sreypov en Anak runnen al enkele jaren hun bedrijf in Cambodja. Sreypov runt Agape Coffee, een koffieboerderij dat kansarme boeren aan het werk zet in het zuidwesten van Cambodja. Daarnaast runt zij een koffiewinkel in de hoofdstad Phnom Penh. Anak runt Villageworks, een sociale onderneming die mensen (meestal vrouwen) met een beperking in dienst heeft om handgemaakte producten te maken. Zij maken onder andere sieraden en tassen die in Phnom Penh worden verkocht en naar het buitenland worden geëxporteerd.

Beide ondernemers zijn ingeschreven in het SHE Investments Incubator Program, waar ze trainingen hebben gekregen en hun netwerk hebben vergroot.

Bedenken van mogelijkheden ondanks COVID-19

Tijdens COVID-19 kregen beide bedrijven te maken met serieuze uitdagingen en verliezen. Zowel Anak als Sreypov hebben verschillende pogingen gedaan om toch omzet te draaien. Ze zijn bijvoorbeeld een online webshop begonnen en hebben gezichtsmaskers geïntroduceerd als nieuw product. Tijdens COVID-19 kwamen de 2 vrouwen samen om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken. Ze besloten om een ​​beschikbare winkelfaçade in te zetten om samen een nieuw bedrijf te starten.

Beide vrouwen benadrukken hun behoefte om nieuwe digitale vaardigheden te leren om meer klanten te bereiken en producten online te verkopen. Ze zijn beiden toegelaten tot het nieuwe trainingsprogramma 'Digital Literacy Skills', dat door SHE is gelanceerd als directe reactie op de COVID-19-crisis.