Guatemala groenten wegen

Investeren Nederlandse ondernemers

Ondernemers die zaken doen in opkomende markten en ontwikkelingslanden, leveren vaak een grote bijdrage aan economische en sociale verbeteringen in deze landen. Dat moedigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan.

Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de voorwaarden voldoet. Of vul meteen de Quickscan in.

Leningen, garanties en participaties

Wilt u investeren in een van de DGGF-landen, maar krijgt u de financiering met uw bank niet rond? Dan kunt u tot een bedrag van € 15 miljoen een aanvraag indienen. Het DGGF-onderdeel Investeren vult private investeringen aan met garanties en directe (co-)financiering met terugbetaalverplichting, zoals leningen en (indirect) participaties in projecten.

Dutch Good Growth Fund voor starters

Heeft u een nieuw product voor een DGGF-land of wilt u een bestaand product introduceren in of importeren uit een DGGF-land? Financiering krijgen wil nog wel eens lastig zijn. DGGF helpt Nederlandse starters die zaken willen doen met ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Meer weten over de mogelijkheden voor starters?

Dutch Good Growth Fund via participaties

Het DGGF verstrekt ook leningen aan participatiefondsen. Deze fondsen faciliteren Nederlandse ondernemers, die investeren in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Hieronder staan de participatiefondsen die een DGGF-lening hebben ontvangen.

Buxeros Capital

Buxeros Capital is een publiek-privaat investeringsfonds. Het fonds stimuleert toetreding tot markten in regio’s waar de kapitaalmarkt nog onvoldoende ontwikkeld is, zoals in Afrika en Latijns-Amerika. Buxeros werkt vanuit Nederland, Zuid Afrika en Colombia. DGGF heeft het investeringsbedrag van de private aandeelhouders in het fonds verdubbeld.

Lees meer over Buxeros Capital

ForestEffect Fund

Het ForestEffect Fund (FEF) is een publiek-privaat investeringsfonds. FEF is gespecialiseerd in bedrijven die een positief effect hebben op de lokale economie in opkomende landen (DGGF-landen). En zich houden aan de internationale richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lees meer over ForestEffect Fund
 

Overzicht van lopende transacties

Bekijk het overzicht met lopende transacties binnen het DGGF-onderdeel Investeren.

Meer weten?

Uw project (nog) niet geschikt voor DGGF?

Is uw project nog niet geschikt voor financiering binnen het DGGF? Of blijkt DGGF niet van toepassing op het land waar u zich op richt? Dan komt u wellicht wel in aanmerking voor een andere regeling.

  • De financieringsregeling Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die willen investeren in of exporteren naar buitenlandse markten die niet op de DGGF-landenlijst staan en waarvoor geen sanctiebeleid geldt. Lees meer over DTIF.  
  • Wilt u eerst meer kennis opdoen over de lokale markt? Of wilt u de haalbaarheid van een project toetsen? Wellicht kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). Lees meer over DHI.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met klantcontact via tel: 088 042 42 42.