Exporteren Nederlandse ondernemers

Wilt u exporteren naar een of meer DGGF-landen? Dan biedt het onderdeel Exporteren u de volgende mogelijkheden.

Exporteurs van kapitaalgoederen

Wilt u kapitaalgoederen exporteren naar een of meer DGGF-landen? Dan biedt het onderdeel Exporteren u exportkredietverzekerings- en exportfinancieringsmogelijkheden.

Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de voorwaarden voldoet. Of vul meteen de Quickscan in.

U kunt bij het DGGF tegen een premie een verzekering afsluiten voor een transactieomvang met een maximum schadevergoeding van € 30 miljoen. Hiermee kunt u het fabricatie- en betalingsrisico afdekken bij de export van kapitaalgoederen.

Ook kunt u in aanmerking komen voor financiering. Deze financiering is op basis van een leverancierskrediet tot € 5 miljoen aan afnemers in een van de DGGF-landen. Dit kan als uw (huis)bank niet wil financieren.

Exporteurs van (consumenten)goederen

Exporteert u (consumenten)goederen naar een ontwikkelingsland of opkomende markt? Wilt u verder groeien, maar krijgt u de financiering niet rond met uw bank? Dit DGGF-onderdeel ondersteunt export van Nederlandse ondernemers met garanties en leningen tot een maximum van € 30 miljoen.

Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de voorwaarden voldoet. Of vul meteen de Quickscan in.

Overzicht lopende transacties

Bekijk de lopende transacties binnen het DGGF-onderdeel Exporteren.

Meer weten?

Uw project (nog) niet geschikt voor DGGF?

Is uw project nog niet geschikt voor financiering binnen het DGGF? Of blijkt DGGF niet van toepassing op het land waar u zich op richt? Dan komt u wellicht wel in aanmerking voor een andere regeling.

  • De financieringsregeling Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) is bedoeld voor Nederlandse bedrijven, die willen investeren in of exporteren naar buitenlandse markten die niet op de DGGF-landenlijst staan en waarvoor geen sanctiebeleid geldt. Lees meer over DTIF.  
  • Wilt u eerst meer kennis opdoen over de lokale markt? Of wilt u de haalbaarheid van een project toetsen? Wellicht kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). Lees meer over de DHI-regeling
  • Bent u op zoek naar een zakenpartner in een ontwikkelingsland? De Zakenpartnerscan brengt bedrijven in ontwikkelingslanden in contact met Nederlandse ondernemers.