Verbetering digitale infrastructuur Ghana en Kenia met behulp van PAIX Data Centres en DGGF

PAIX Data Centres (PAIX) ontvangt een lening van € 2 miljoen van het Dutch Good Growth Fund (DGGF) voor het uitbreiden van haar datacenternetwerk in Afrika. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid in deze landen. Door de verbeterde digitale infrastructuur kunnen de Afrikaanse klanten van PAIX, waaronder lokale internetproviders, banken en telecombedrijven hun digitale infrastructuur en online dienstverlening verder verbeteren.

PAIX DGGF ondertekening

Groeien in Ghana en Kenia

PAIX ontwikkelt en beheert carrier-neutrale datacenters in Afrika, ook wel interconnectiehubs genoemd. De neutrale datacenters van PAIX vormen internationale internetknooppunten en zijn daarmee het hart van de digitale infrastructuur in landen als Ghana, Ivoorkust en Kenia. Met haar datacenters speelt PAIX in op de groei in het internet- en smartphone gebruik in veel Afrikaanse landen.

Wouter van Hulten, oprichter van PAIX, was voorheen betrokken bij de opbouw van een van de grootste datacenter-spelers in Europa. In 2016 begonnen de eerste activiteiten van PAIX in Afrika op verzoek van een Zuid-Afrikaanse klant. De DGGF-lening aan PAIX betreft een investering voor de bouw van haar datacenters in Ghana en Kenia.

PAIX is met haar hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam en heeft sinds begin 2018 een dochteronderneming in Ghana, handelend onder de naam RackAfrica/PAIX Ghana. Vanwege een toenemende vraag wil PAIX in Ghana uitbreiden. Tegelijkertijd is PAIX vergevorderd om in Kenia een nieuw datacenter te gaan bouwen in Nairobi.

Een kijkje in de toekomst

De datacenters van PAIX zullen een sterke bijdrage leveren aan de verbetering van de digitale infrastructuur in de Afrikaanse landen waarin PAIX actief is. Datacenters creëren nieuwe banen, zowel direct als indirect, en deze banen vereisen een hoger technisch opleidingsniveau. Het bedrijf gaat vooral op zoek naar hoogopgeleide jongeren in de ICT-sector, met een interesse voor elektrische- en mechanische systemen. Het gros daarvan zal ruim boven het minimumloon worden betaald.

Alle werknemers van PAIX krijgen training over het werken in een datacenter. Ook wordt er nauw samengewerkt met de Europese datacenter-industrie om de noodzakelijke industriekennis over te dragen. Hierbij valt te denken aan beveiliging, bediening van complexe apparatuur, IP-netwerken, en ISO-certificering van datacenters. Het streven van PAIX is om uitsluitend met lokale mensen te werken en zo min mogelijk expats in dienst te nemen. PAIX biedt gelijke kansen voor mannen en vrouwen en streeft in haar aannamebeleid tussen een gelijke verdeling.

PAIX Data Centres

PAIX Data Centres is een leverancier op het gebied van cloud- en netwerkneutrale datacenter diensten in Ghana, Ivoorkust en Kenia. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van PAIX bieden klanten meer zekerheid en een hogere beschikbaarheid voor hun bedrijfkritische applicaties. Meer dan 40 connectiviteits-providers, internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de datacenters van PAIX. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.paix.io

DGGF

PAIX krijgt overheidsfinanciering via het Dutch Good Growth Fund (DGGF). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert dit programma uit. Dit doen zij samen in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw internationale ambities? Neem dan contact met ons op.