Inspiratie opdoen?

3 DGGF-projecten creëren impact

Internationaal Financieren

Dat is andere koffie

Een duurzame koffieplantage in Oeganda, met aandacht voor kennisoverdracht aan lokale koffieboeren en extra werkgelegenheid. Dat was de droom van Jim Tersteeg. En mede dankzij de ondersteuning van DGGF is Brand Coffee Farm Uganda nu een feit. De volgende fase is in volle gang.

Dankzij de DGGF-startersfinanciering kan Jim de plantage van 31 hectare verder ontwikkelen. Ook gaat hij lokale boeren trainen om hun koffieproductiemethoden te verbeteren en verduurzamen. Daarbij mogen zij gebruik maken van de faciliteiten op de plantage.

40 beoogde banen

70%
15 tot 25 jaar
50% man
50% vrouw
"Specialty Robusta van onze circulaire coffee farm, daar gaan we voor!"
-   J i m   T e r s t e e g
Ook impact creëren met een internationale onderneming?
email ons

Over (h)eerlijke ketchup

Voedselverspilling is een doorn in het oog van Anne Janssens. Als oprichtster van The Ketchup Project helpt ze Keniaanse boeren met het drogen van tomaten en mango’s. Dankzij ‘drooghubs’ is de oogst langer houdbaar en wordt er in Nederland heerlijke ketchup van gemaakt. DGGF helpt haar met de financiering van de import en ondersteuning aan lokale boeren. Zo koopt ze niet alleen in voor een goede, vaste prijs. Ze zorgt ook voor kennisoverdracht, werkgelegenheid en professionalisatie van de lokale markt.

164 beoogde banen

20%
15 tot 25 jaar
40% man
60% vrouw
“Stabiele en leefbare inkomsten voor boeren, daar doe ik het voor.”
-   A n n e   J a n s s e n s
Ook impact creëren met een internationale onderneming?
Email ons

Kleine larf grote impact

Larven zijn van grote betekenis voor de productie van betaalbaar diervoeder. Zo ontdekte Tommie Hooft van Huijsduijnen van Proteen Uganda Limited. Dankzij de ondersteuning van DGGF kon hij zijn idee testen, werknemers trainen en de markt valideren. Nu kweekt Tommie proteïnerijke larven die worden gevoed met organisch afval. Met de DGGF-startersfinanciering breidt hij de productiecapaciteit uit, om een betaalbaar en betrouwbaar component voor diervoeder te maken. En bij te dragen aan een oplossing voor het afvalprobleem.

60 beoogde banen

75%
15 tot 25 jaar
60% man
40% vrouw
“Van afval naar diervoeder, het nieuwe circulaire businessmodel.”
-   T o m m i e   H o o f t   v a n  
H u i j s d u i j n e n
Ook impact creëren met een internationale onderneming?
Email ons