Buxeros Capital

Buxeros Capital heeft op dit moment nog budget om te investeren.

Buxeros is een publiek-privaat investeringsfonds. Het faciliteert Nederlandse ondernemers bij het investeren in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Het fonds richt zich op Nederlandse bedrijven die een positief effect op de lokale economie hebben. Deze bedrijven houden zich aan de internationale richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het Dutch Good Growth Fund (DGGF) heeft het investeringsbedrag van de private aandeelhouders in het fonds verdubbeld met een lening van € 6 miljoen. Met dit bedrag investeert Buxeros in Nederlandse en lokale bedrijven, zodat zij hun activiteiten kunnen uitbreiden.

Wie kan financiering aanvragen?

Uw bedrijf:

  • heeft een competent en ervaren team;
  • voert commercieel en economisch haalbare projecten uit;
  • wil een bijdrage leveren aan economische en sociale verbeteringen in opkomende markten;
  • voldoet aan de richtlijnen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO);
  • hanteert de arbeidsnormen van de International Finance Corporation (IFC).

Buxeros Capital doet investeringen vanaf € 100.000.

Het fonds beoordeelt projecten op basis van hun economische en commerciële haalbaarheid en lokale impact. Voor het beoordelen van de duurzaamheidsdoelstellingen (ESG) zet Buxeros externe experts in. Interne experts beoordelen de due diligence, selectie en transacties.

Investeren in Latijns-Amerika en Afrika

Naast de financiële investering, ondersteunt het fonds uw bedrijf met praktische kennis, ervaring en toegang tot zijn netwerk.

Investeringen leiden vaak tot aanvullende publieke en/of private financiering, waarmee u uw bedrijfsactiviteiten verder kunt uitbreiden. Dit stimuleert de lokale economie, zorgt voor meer banen, betere arbeidsvaardigheden, grotere productiviteit en ook een hoger rendement voor uw bedrijf.

Buxeros Capital gebruikt de expertise van investeerders en overheidsinstellingen, zodat Nederlandse bedrijven opkomende markten kunnen betreden. Vooral in Latijns-Amerika en Afrika, waar banken en andere investeerders terughoudend zijn om deel te nemen.

Om deze markten te bereiken, heeft het fonds kantoren in Johannesburg (Zuid-Afrika) en Bogota (Colombia). Het hoofdkantoor staat in Nederland.

Heeft u interesse in financiering?

Buxeros Capital heeft al diverse transacties gefinancierd. Het fonds is doorlopend op zoek naar projecten om nieuwe markten te vinden voor producten, of producten te ontwikkelen in opkomende economieën.

Wilt u uw bedrijf uitbreiden in een opkomende markt? En kost het u moeite om uw project gefinancierd te krijgen? Neem dan contact op met Buxeros Capital.