Investeren Nederlandse ondernemers

Wilt u investeren in een van de DGGF-landen, maar krijgt u de financiering met uw bank niet rond? Het DGGF-onderdeel Investeren biedt leningen, garanties en participaties met terugbetaalverplichting voor Nederlandse ondernemers, ook starters.

Check in 5 minuten met de interactieve tool of u aan de voorwaarden voldoet. Of vul meteen de Quickscan in.

Voorwaarden

Wilt u in aanmerking komen voor het DGGF-onderdeel Investeren? Dan moeten uw bedrijf en uw project voldoen aan verschillende voorwaarden.

Bedrijf

Project

  • U moet een goed onderbouwd businessplan hebben. U biedt zicht op terugbetaling van de lening. Het DGGF financiert alleen projecten die rendabel zijn. Een lening vraagt ook altijd een bepaalde vorm van eigen risico, zoals het inleggen van eigen vermogen.
  • Uw investering draagt bij aan een duurzame economische ontwikkeling van het DGGF-land. Dit betekent dat u een bijdrage levert aan de lokale werkgelegenheid, productiecapaciteit en/of kennisoverdracht.
  • Uw financieringsvraag bedraagt maximaal € 15 miljoen.
  • Uw investering vindt plaats in een van de DGGF-landen.
  • DGGF geeft de voorkeur aan een cofinanciering van uw project met een commerciële bank.

Bekijk de specifieke voorwaarden per onderdeel

DGGF voor starters

Heeft u een nieuw product voor een DGGF-land of wilt u een bestaand product introduceren in of importeren uit een DGGF-land? Financiering krijgen wil nog wel eens lastig zijn. DGGF helpt Nederlandse starters die zaken willen doen met ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Lees meer over de mogelijkheden voor starters

DGGF via participaties

Het DGGF verstrekte ook leningen aan participatiefondsen. Deze fondsen faciliteerden Nederlandse ondernemers, die investeren in opkomende landen en ontwikkelingslanden. Hieronder staan de participatiefondsen die een DGGF-lening hebben ontvangen. Dit onderdeel van DGGF is gesloten en neemt geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. Het bestaande Buxeros Capital fonds heeft op dit moment nog budget om te investeren.

Buxeros Capital

Buxeros Capital is een publiek-privaat investeringsfonds. Het fonds stimuleert toetreding tot markten in regio’s waar de kapitaalmarkt nog onvoldoende ontwikkeld is. Bijvoorbeeld in Afrika en Latijns-Amerika. Buxeros werkt vanuit Nederland, Zuid Afrika en Colombia. DGGF heeft het investeringsbedrag van de private aandeelhouders in het fonds verdubbeld.

Lees meer over Buxeros Capital

ForestEffect Fund

Het ForestEffect Fund (FEF) is een publiek-privaat investeringsfonds. FEF is gespecialiseerd in bedrijven die een positief effect hebben op de lokale economie in opkomende landen (DGGF-landen).

Lees meer over ForestEffect Fund
 

Overzicht van lopende transacties

Bekijk het overzicht met lopende transacties binnen het DGGF-onderdeel Investeren.

Uw project (nog) niet geschikt voor DGGF?

Is uw project nog niet geschikt voor financiering binnen het DGGF? Of is het niet van toepassing op het land waar u zich op richt? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een andere regeling.

  • De financieringsregeling Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die willen investeren in of exporteren naar buitenlandse markten zonder sactiebeleid en die niet op de DGGF-landenlijst staan. Lees meer over DTIF.  
  • Wilt u eerst meer kennis opdoen over de lokale markt? Of wilt u de haalbaarheid van een project toetsen? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) misschien iets voor u. Lees meer over DHI.
  • Bent u op zoek naar een zakenpartner in een ontwikkelingsland? Met de Zakenpartnerscan gaat RVO voor u op zoek naar geschikte partijen.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met klantcontact via tel: 070 701 3251.