Frambozenkwekerij in Tanzania breidt uit door DGGF

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Frambozenkwekerij Tanzania tekening van overeenkomst

Op dinsdag 23 augustus tekenden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Kilihortex Holding BV, samen met de Rabobank, een overeenkomst om de uitbreiding van een frambozenkwekerij in Tanzania te financieren.

Het gaat om een co-financieringsregeling tussen de Rabobank en het Dutch Good Growth Fund (DGGF).  Zij verstrekken dus beiden een lening en een garantie aan het bedrijf. Het gaat in totaal om een uitbreiding van ongeveer 45 hectare landbouwgrond en een vergroting van de koelopslagcapaciteit.

Bijzondere samenwerking

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat DGGF voor het eerst Technische Assistentie (TA) verleent aan een ondernemer. Hiermee minimaliseert DGGF de financiële risico’s van de investering. Ook biedt het fonds op die manier hulp bij het afzwakken van de risico’s in het kader van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO).

Verantwoord ondernemen

IMVO is ondernemen met oog voor het bedrijf én de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Dan gaat het om zaken als scholing van het personeel, goede arbeidsomstandigheden, gezondheidszorg en milieubewustzijn.

Blijvende werkgelegenheid

DGGF Investment Manager René Beerepoot: "Deze investering zorgt voor aanzienlijke blijvende werkgelegenheid in de tuinbouwsector in de Moshi regio. Het gaat om 200 fte nieuwe vaste medewerkers en 300 fte tijdelijke medewerkers in het plukseizoen."

Voor de Rabobank zorgt de co-financiering samen met DGGF ervoor dat klanten nog beter bediend kunnen worden. "Met onze Rabo International Desk Afrika doen we al veel voor klanten. Door co-financiering met DGGF worden de risico’s gedeeld en kunnen we nog meer betekenen voor klanten in ontwikkelingslanden", zegt Rabobank Accountmanager Erik Pullen.

Frambozenkwekerij Tanzania werkers in het veld