Ayursundra brengt medische infrastructuur in India op hoger plan met DGGF

  • iedereen (publiek zichtbaar)

3 april 2017 - Het Nederlandse Ayursundra BV is actief in de gezondheidszorg in India. Ayursundra zal met behulp van de inbreng van aandeelhouders, een leverancierskrediet van Philips en een DGGF lening ter waarde van € 8.35 miljoen een medisch ecosysteem ontwikkelen in Jorhat in de deelstaat Assam.

Gemiddeld aantal ziekenhuisbedden

Het gemiddeld aantal ziekenhuisbedden per 1000 inwoners ligt voor heel India op 0,5 en voor Assam nog lager. Dit is zeer laag in vergelijking met andere landen of regio’s zoals China 3,3 of de EU 5,3. In dit deel van India zijn er dus goede mogelijkheden om de gezondheidszorg en dienstverlening naar klanten/patiënten op een hoger plan te tillen.

Medisch ecosysteem

De medische ecosystemen die Ayursundra ontwikkelt bestaan onder andere uit een diagnostische centrum, een hospitaal en gespecialiseerde zorgcentra. De medische faciliteiten zullen conform NABH en NABL worden gecertificeerd.

400 banen

De plannen van Ayursundra voor Jorhat leveren niet alleen een significante bijdrage aan de gezondheidszorg in de staat Assam, ze zorgen ook voor meer dan 400 directe banen.