Frisian Egg opent fabriek in Pakistan met DGGF-financiering

  • iedereen (publiek zichtbaar)

Ondertekening Frisian Egg2 juni 2017 - Frisian Egg is de eerste ondernemer die DGGF-financiering krijgt voor ondernemen in een fragiele staat. Het bedrijf opent een verwerkingsfabriek voor eieren in Pakistan.  

Impact op werkgelegenheid

In de nieuw te bouwen productiehal worden eieren gebroken en verwerkt tot gepasteuriseerde eierproducten. Deze producten worden door bijvoorbeeld  industriële bakkerijen gebruikt.

De nieuwe fabriek zorgt voor nieuwe banen en veel indirecte werkgelegenheid voor lokale winkeliers, ei-leveranciers, transportbedrijven en bouwbedrijven.

Ook heeft de nieuwe fabriek positieve impact op de voedselveiligheid, het professionaliseren van de voedselketen, dierenwelzijn en het reduceren van afval en derving; de eierschalen worden verwerkt tot meststof.

Assistentie bij opstart

DGGF onderkent dat een dergelijke investering in Pakistan naast financiering veel voorbereiding vergt. Er komen extra uitdagingen bij kijken. Daarom is ook Technische Assistentie verstrekt in de vorm van een subsidie op de aanloopkosten. Daardoor is de financieringslast voor de investeerder Frisian Egg verlaagd.

Met de ondertekening van het contract is Frisian Egg actief in vier landen. De onderneming heeft al vestigingen in Nederland, Egypte en China.

Meer informatie over Frisian Egg vindt u op frisianegg.nl.  

Ook ondernemen in een ontwikkelingsland?

Heeft u plannen om een bedrijf te starten in een ontwikkelingsland? Financiering via het Dutch Good Growth Fund behoort tot de mogelijkheden!

Neem contact op via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland via + 31 (0)88 042 42 42 of gebruik het contactformulier.